سالن ماشین سازی برابا

سالن ماشین سازی برابا


اولین دستگاه سنگبری

در اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم با شروع انقلاب صنعتی در اروپا . اختراع ماشین بخار و اولین موتور بخار برای بیرون. کشیدن آب از معادن . میزان بهره برداری و استخراج از معادن افزایش یافت در سال 1926 تیغه ای اختراع شد که می توانست مصالح بنایی نظیر سنگ آجر و .. را برش دهند. برش با استفاده از تراشه های الماس که در یک بدنه فلزی تعبیه ، ایجاد می شد.

تاریخچه دستگاه سنگبری

در سال 1936 با اختراع سنگ تراش برقی روش های برش تغییر پیدا کرد و طی چهل سال میزان تولید کنندگان و برش دهندگان سنگ افزایش یافتند. این اره ها در طول سالها به طور گسترده ای مورد استفاده قرار گرفتند و عمدتا یا با برق ولتاژ های 120 یا 240 ولت و یا با موتور کوچک بنزینی کار می کردند . همه این دستگاه های برش در مجاورت آب و بصورت مرطوب کار می کردند.اره های سنگ تراشی به دو دسته 14 و 20 اینچی تقسیم می شدند.

در دهه های 50 و 60 نوع تیغه های ساینده خشک هم استفاده می شد. اگر چه هزینه آنها بسیار کمتر از تیغه های الماس بودند. اما اشکال زیادی داشتند. : تیغه ها خیلی زود فرسوده می شدند . ایجاد گردو غبار زیادی می کردند . علاوه بر گردو خاک برش سنگ گرد. و خاک ناشی از سلیسی که بر روی تیغه ها ریخته می شد. و در برخی موارد همراه با آزبست هم بود برای تنفس  انسان خطرناک بود. در این دوران برش سنگ با سلیس یک گزینه ثابت نبود و به تدریج در دهه 80 تغییر یافت و دستگاه های الماسه و نوع برش با دقت و سرعت بیشتری گسترش یافت.

سنگبری در ایران

اولین دستگاه سنگبری در ایران در سال 1307 هجری شمسی همزمان با ساخت کاخ مرمر با تیغه های آهنی که با پودر و سیلیس کار می کرد. و به اره گلی معروف بود. در منطقه نازی آباد تهران ساخته است. اما اولین کارخانه سنگبری ایران در سال 1317 توسط کارشناسان آلمانی به سفارش آستان قدس رضوی در مشهد احداث گردید که سنگ های مرقد مطهر امام رضا (ع) و بانک مرکزی تهران، بانک سپه و کاخ مرمر توسط این کارخانه تولید گردید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *